033-720 78 00

FAQ

Vad för upplösning har era skärmar?
Våra skärmar har väldigt varierande upplösningar beroende på skärmstorlek och betraktningsavstånd. Skärmar som ses på långt håll behöver inte ha så hög upplösning, ett ganska vanligt mått är 448x256 pixlar. Om skärmarna ska ses på nära håll så måste upplösningen vara högre. Våra bästa skärmar har HD-upplösning (720p) och ger lika bra bild som (eller bättre än) TV:n hemma.
Vilka storlekar av skärmar jobbar ni med?
Vi jobbar med storlekar från några få kvadratmeter upp till över hundra kvadratmeter, beroende på hur stor yta som finns att tillgå och på hur långt avstånd den ska synas. Vår än så länge största skärm som sitter på Emporia köpcenter i Malmö har en bildyta på 144 m². Den allra vanligaste storleken på en LED-skärm är mellan 15 och 25 m².
Hur fungerar led-tekniken?
En LED-skärm bygger upp bilden av punkter, precis som en TV eller datormonitor gör. Varje bildpunkt består av tre lysdioder, en röd, en grön och en blå. Genom att blanda de tre grundfärgerna i olika proportioner så kan man få fram vilken färgnyans som helst, det är också exakt så en TV fungerar fast bildpunkterna då istället består av flytande kristaller. Att man använder LED istället för LCD beror på att man måste komma upp i mångdubbelt högre ljusstyrkor för att bilden ska synas även i starkt solljus.
Passar detta mitt företag?
Annonsering på LED-skärmar passar alla företag. Till samma kostnad som en enda helsida i lokaltidningen kan man exponera sitt budskap i ett halvår eller ett år, och dessutom uppdatera annonseringen med nya budskap eller erbjudanden under tiden. Storbildsannonsering har lägst kostnad per träff av alla annonsformat som finns att välja på. Det passar även utomordentligt bra för varumärkesbyggande eftersom ingen som passerar kan undgå att se logotypen eller budskapet, och eftersom många passerar skärmarna flera gånger dagligen så blir effekten stor.
Vilka videoformat använder ni?
Vi använder oss huvudsakligen av WMV eller MP4-video. Vi kan ta emot material i nästan alla format som finns (MKV, MOV, AVI, MPG, M2TS m.m.)